Over MG dutchdesign

Waar het allemaal begon

In 2004 studeert Maaike Gerritsen af aan de Hogeschool van de kunsten artEZ in Arnhem. Een paar maanden later vertrekt ze naar het buitenland om de rest van de wereld te ontdekken. Na een reis van 9 maanden keert ze terug in Nederland en gaat aan de slag als docent Techniek en rond de vervolgstudie Interieurarchitectuur in Nijmegen succesvol af. In 2007 begint Maaike als interieurdesigner en later ook als dealermanager bij een fabrikant van kantoormeubilair. Na 10 jaar hier gewerkt te hebben is het moment daar om een nieuw avontuur te beginnen. MG dutchdesign wordt geboren en Maaike richt zich volledig vol enthousiasme en passie hierop. 

Oprichtster en eigenaresse Maaike Gerritsen aan het woord

“De passie voor het vak zit in mijn bloed en of ik het nu wil of niet, ben er altijd mee bezig. Of het nu tijdens een lekker etentje in een restaurant is, in een hotel ergens aan de andere kant van de wereld, bij het ontvangst bij een bedrijf of in de wachtruimte van het lokale ziekenhuis.

Inspiratie haal ik uit de reizen over heel de wereld, de natuur, cultuur, architectuur en natuurlijk de gesprekken met de klant. Energie krijg ik van het contact met de opdrachtgevers/klant, het maken van de ontwerpen, begeleiden en aansturen van projecten in teamverband, ontzorgen van de opdrachtgever en zeker van een geslaagde oplevering van een fantastisch aansluitend interieur.
Een ontwerp maken is meer dan een moodboard en een schets. Belangrijke zaken, zoals routing, brandveiligheid, arbo eisen, binnenklimaat, E&W aansluitingen en andere technische aspecten moeten natuurlijk niet vergeten worden. En goede communicatie met de uitvoerders is essentieel.

Graag zit ik aan tafel om de wensen en de eisen te horen en daarop een passend ontwerp te maken om deze vervolgens in een mooie 2d-/ 3d visualisatie te presenteren. Belangrijk is hierbij de feedback van de gebruikers van de ruimte(s).  Vanaf de kale grond (of renovatie) tot en met de styling en daarmee de juiste materialen op de juiste plek). Als laatste de puntjes op de i te zetten om het geheel af te maken.”

Ervaring

Waarom men voor MG dutchdesign kiest is omdat Maaike Gerritsen ruim 15 jaar ervaring heeft in het ontwerpen en begeleiden van projecten. Van klein tot groot en van commerciele- tot (semi) overheidsbedrijven. Denk aan interieurs van kantoren, maar ook bedrijfskantines, hotels, restaurants, zorg, praktijken en onderwijs.
‘Outside the box’ denken, maar wel praktisch. technisch kloppend en volgens alle normeringen en regelgevingen. Ruimtes creëren wat klopt bij de uitstraling, de mensen, de functie…het tot 1 inspirerend geheel maken.  Het specialisme van MG dutchdesign ligt op het turn-key opleveren van inspirerende kantooromgevingen.